Det drar ihop sig i Göteborg Cup

Göteborg Cup fortsatte i dag vid Nya Lundenskolan under deltagande av85 ungdomar från Danmark, Norge och Sverige. Flera av manhemiterna i startfälten hänger fortfarande väl med.

I den sammanslagna AB-klassen (1994-98) har Olof Sanchez nu tagit 4 poäng över de sex spelade ronderna och på det ligger han nu tvåa i B-klassen, delat med ledaren.

AB-klassens resultatlista hittar du här.

I C-klassen (1998-99) har det hettat till i tätstriden. Den leds av Leonardo Aira på 5 av 6, trots att han i sjätte ronden förlorade mot Ossian Jansson som står på samma poäng. I samma grupp har Kathleen Cardino Friborg tagit 3 poäng.

C-klassens resultatlista hittar du här.

D-klassen (födda 2000-01) spelar halvtimmespartier och här är sju ronder spelade. ’Toppstriden är jämn och Simon Torell ligger fortfarande bra till och ligger med 5½ poäng på tredje plats, en halva bakom ledarmannen. Carl Gustafsson Wold har närmat sig toppen och ligger med 4½ poäng på delad fjärde plats. Loa Strandberg har 3½ poäng.

D-klassens resultatlista hittar du här.

E-klassen (födda 2002-) har lockat 31 deltagare, men däribland ingen manhemit.

E-klassens resultatlista hittar du här.

På lördag kväll spelas den traditionella handikappblixten, som är öppen för alla schackvänner till den löjligt låga startavgiften tio kronor. Välkommen! Blixten börjar kl. 18.00.