Sju manhemiter i Göteborg Cup

I dag började Göteborg Cup, eller nordiska ungdomsschacksspelen som vi blygsamt kallar vår tävling (ihop med Lundby SS och Warta). Den har i år samlat 85 deltagare, varav återfinns sju av klubbens egna ungdomar.

Den sammanslagna AB-klassen (1994-98) har samlat 15 deltagare med Olof Sanchez som ende manhemit. Efter tre spelade ronder ligger Olof femma bland de elva B—spelarna på 2 poäng en poäng bakom täten.

C-klassen samlar 19 deltagare och är öppen för spelare födda 1998-99. Efter tre ronder  är Leonardo Aira en av de tre spelare som delar ledningen på idel vinster. På två poäng skuggar bl.a. Ossian Jansson och Kathleen Cardino Friborg.

I D-klassen (födda 2000-01) är fyra ronder spelade och i tredelad ledning på 3½ poäng hittar man Simon Torell. Två poäng har bl.a. Carl Gustafsson Wold och Loa Strandberg. Här deltar 21 spelare.

E-klassen (födda 2002-) har lockat 31 deltagare, men däribland ingen manhemit.

Tävlingen spelas i Nya Lundenskolan. Göteborg Cup fortsätter i morgon lördag och slutförs på söndag.

På lördag kväll spelas den traditionella handikappblixten,som är öppen för alla schackvänner till den löjligt låga startavgiften tio kronor. Välkommen! Blixten börjar kl. 18.00.