Elit

Schacksällskapet Manhem, grundat 1906, är Göteborgs största och bästa klubb. Ett antal starka spelare är medlemmar i klubben. Flertalet är antingen Fide mästare (FM), Internationella mästare (IM).

Med ett antal spelare på mästarnivå i medlemsskaran under lång tid och en i princip kontinuerlig inslussning av spelare från juniorleden till förstalaget har SS Manhem haft all anledning att anordna starka turneringar genom åren. Klubben har organiserat så kallade IM-turneringar årligen under lång tid. Åren 2011-2013 samt 2015-2019 har SS Manhem även organiserat GM-turneringar; vilket man kan säga är ett snäpp upp ytterligare jämfört med att anordna IM-turneringar. Både IM- och GM-turneringarna har varje gång dragit stort intresse. Nyttan för svenskt schack i att Manhem ytterst konsekvent arrangerat normturneringar ska heller inte underskattas. Normturneringar anordnas annars rätt sällan.

Representationslaget i seriespelet är Manhem I. Som lag karaktäriseras Manhem I av att spelarna känner starkt för klubben, har en bra rutin av att spela schack på hög nivå och att laget alltid sätts främst. Hemmaplan för Manhem I är Göteborgs Schackcentrum, adress Vegagatan 20. Vill man komma och se förstalagets partier på plats är man varmt välkommen varje gång det är hemmamatch. Det går även nästan alltid att följa partierna i hemmamatcherna via Manhems hemsida. Klubben använder sig ofta av så kallade ”livebräden”.

För starka schackspelare (inhemska och utländska)

Manhem som klubb är intresserad av att ha ett så starkt Manhem I som möjligt. Är du en schackspelare av god nog styrka för att platsa och skulle ha intresse av att spela, om än bara relativt få ronder över en säsong, tveka inte att ta kontakt med klubben via mailadress info@ssmanhem.se. Notera att det på grund av serieutformningen både kan finnas möjligheter att spela vanliga enkelmatcher och att spela så kallade sammandrag (tre matcher över en helg spelade på samma plats geografiskt). För det fåtal som berörs kan det också vara värt att notera att det på grund av säregenheter i de schackallsvenska reglerna finns fördelar för en klubb även med att ha med i princip inaktiva högrankade spelare på spelarlistan varje säsong.

För sponsorer

SS Manhems styrelse handlägger sponsringsfrågor och kan nås via klubbens mailadress (info@ssmanhem.se). SS Manhem har varje år en betydande sponsorsamarbeten i samband med Manhems schackvecka. Det finns också möjligheter att sponsra SS Manhems förstalag eller helt andra delar av klubbens verksamhet; exempelvis klubbens ungdomsverksamhet.