Leif Svensson vann Arne Berggrens minne

Den 5. Arne Berggrens minnesturnering genomfördes som en del av Manhems schackvecka. Den tävlingen är en veteranturnering, vars fjärde upplaga i fjol samlade sammanlagt noll (0) spelare från hemmaklubben trots att Manhem rymmer fyrtiotalet medlemmar över den nobla åldern 60.

I år såg det bättre ut och bland tävlingens tretton deltagare återfanns fyra manhemiter. Dessa placerade sig alla på den undre halvan, men som det heter: all vår början bliver svår.

Resultat: 1. Leif Svensson, Borås-Fristads SK 5, 2. Uno Axelsson, SK Kamraterna 4, 3. Bengt Wihlborn, Växjö SK 3½, 4. Gunnar Bue, Norge 4, 5. Rune Torstensson, SK Kamraterna 3, 6. Lars Andersson, SK Kamraterna 2½, 7. Börje Persson, Borås-Fristads SK 2½, 8. Lennart Rydholm 2½, 9. Harald Pihlgren, SK Kamraterna 2, 10. Stanley Kassell 2, 11. Sven Degerfeldt 2, 12. Ilija Nikolic, SK Proletären 2, 13. Kjell Ljungqvist 1 poäng (13 delt.).

Den kompletta turneringstabellen finner du här.