Trettiotvå deltagare i Ebbes 28

I upptakten av Manhems schackvecka ordnades den tjugoåttonde upplagan av vår helgturnering Ebbe Cup. Det är en tävling som har funnit sin form och som har en trogen kundkrets. Efter uppsägningen av lokalen på Vegagatan 16 finns inte plats för både titelturneringar och Ebbe på samma gång och lokalproblemet löstes genom att vi fick disponera den gamla schacklokalens på Vega 16 granne, som normalt är vigd åt diverse andliga och kroppsliga övningar av österländsk karaktär.

Med trettiotvå startande hade tävlingen ungefärligt normaldeltagande. Tätstriden blev denna gång hård och avgjordes i sista ronden då Stig Andersson och Tommy Wickström delade poängen varpå särskiljning fick avgöra.

Resultat: 1. Stig Andersson, Götaverkens SK 4½ (av 5), 2. Tommy Wickström, Falun-Bjursås SK 4½, 3. Stig Jonasson, klubblös 4, 4. Anders Pettersson 4, 5. Tage Bengtsson, Majornas SS 4, 6. Ulf Wesslén, Alingsås 3½, 8. Georgios Papadopoulos 3, 12. Olof Sanchez 3, 14. Markus Freed 2½, 15. Martin Oxelqvist 2½, 16. Edvin Johansson 2½, 19. Lars Bergström 2½, 20. Gabriel Svorono 2, 22. Love Troberg Eskola 2, 23. Leonardo Aira 2, 25. Fredrik Bjerkne 2, 27. Robert Jörn 1, 28. Thomas Meyer 1, 29. Tadashi Suzuki 1 poäng (32 delt.).

Ratinggrupperna vanns av Stig Jonasson och av Jakob Karlsson, Kålltorps SS på 3½.

Den kompletta turneringstabellen finner du här.