Topplatser till hemmalaget i Manhemknatten

På lördagen spelades Manhemknatten, klubbens bidrag till det s.k. Knatterallyt och tillika den sista deltävlingen. 92 ungdomar ställde upp till spel, däribland 22 manhemiter och ytterligare sju ännu klubblösa från skolorna i Linnéstaden, där vi sprider schackets evangelium.

Resultat, 1996: 2. Alex Nitsche 5 (av 7; 13 delt.); 1997: 2. Gabriel Svorono 6 (18 delt.); 1999: 1. Gösta Larsson 6, 4. Leonardo Aira 5, 5. Ossian Jansson 4½, 7. Wilhelm Xi Liadal 4 ( 21 delt.); 2000-: 2. Andrej Kampe Svanhill (Oscar Fredrik) 5½, 3. Marcus Ossowicki 5 (21 delt.).

Vandringspriset för bästa skola i lågstadiet erövrades av Annedal på 21 före Oscar Fredrik 16, Fjäll 14, Bagaregården 11½ och Ebba Petersson 11. De fem främsta i vardera låg- och mellanstadiegruppen kvalificerade sig för sverigefinalen av Talangjakten.

Priset för bästa debutant erövrades i mellanstadiet av Patrick Morenius och i lågstadiet av Andrej Kampe Svanhill. Den senare fick även pris som bästa 01:a. Bästa flicka i lågstadiet blev Sabina von Koch, Kamraterna.

Alla deltagare fick pris. Ovanstående är de som erövrade toppriserna, bestående av tallrikar i olika storlekar. En ung deltagare undrade under tävlingen hur många pokaler (eller ”bokaler” som barnen plägar säga) men fick bestört höra svaret ”Inga!”. Dock blev nog inte deltagarna besvikna över prisbordet.

Bra med tävlingen var en god tillgång till funktionärer. Däremot kan konstateras att vi än en gång drabbades av problem med lottningen, vilken är en nyckelfunktion. Tävlingen slutade ett gott stycke senare än planerat. Vi använder ett DOS-baserat lottningssystem och när datorteknologin utvecklats är det inte detta program man framför allt anpassat sig efter. Det är också så att vi saknar en person som är van lottare och som återkommer i den befattningen vid tävlingarna.

En gästande ledare uttryckte sitt gillande över att tävlingen gick i ett ”lugnare tempo” än som är brukligt. Det var skönt att höra för oss arrangörer, men det är inte helt säkert att denne gjorde sig till tolk för en majoritetsuppfattning. Kort sagt har vi här ett problem att lösa för framtiden.

Resultatlistor finns här för lågstadiet och här för mellanstadiet.