Elitserien färdigspelad; Manhem nia

Elitserien avslutades på söndagen med den elfte och sista ronden. Våra mannar ställdes mot Lunds ASK, som vid helgens början var möjliga svenska mästare och som slutade tabellfyra. Matchen blev jämn men det räckte inte ända fram.

SS Manhem

Lunds ASK

Resultat

Joel Åkesson 2382 Esben Lund 2481

0 – 1

Magnus Carlhammar 2371 Nils Grandelius

2525

 remis

Victor Nithander 2465 Axel Smith 2426

remis

Lars-Åke Schneider 2338 Hans Tikkanen 2501

remis

Claes-Göran Olausson 2369 Daniel Semcesen 2403

 0 – 1

Mats Welin 2323 Jasmin Bejtovic 2337

 remis

Karl Johan Moberg 2292 Linus Olsson 2413

remis

David Fendrich 2276 Mladen Gajic 2268

1 – 0

Medelrating:

2352   2419

3½-4½

Manhem kommer även nästa säsong att återfinnas i Elitserien. Det blir den nittonde av tjugotvå sedan seriens instiftande som Manhem är med i finrummet och såtillvida kan vi vara nöjda. Det är ändå oundvikligt att minnas den femteplats som förvandlades till en nionde dito när de fyra sista ronderna bara inbringade en matchpoäng, men det är bara att ta nya tag! Vår trupp har förstärkts genom Claes-Görans återkomst och genom att Magnus och Mats flyttat hem, så ljuspunkter saknas inte!

Seriesegern hamnade än en gång hos Rockaden efter seger med 5 – 3 i finalmötet med Sollentuna. Rockaden är en välskött förening som fostrar nya förmågor i den egna ungdomsverksamheten och väl värd sina framgångar. Man kan ändå notera att toppstriden blivit jämnare de senaste åren och i år var den rekordjämn.

Serietabell finns hos Sveriges Schackförbund (klicka Allsvenskan), och mer om Elitserien finns att lära på specialsidan för Elitserien.