Manhem Open: Janse i täten inför slutronden

Den sjätte ronden av Manhem Open förde med sig att det sist blev ett utslag i toppen. Rasmus Janse vann mot Jonatan Berggren, medan baltderbyt mellan tidigare ledaren Ritvars Reimanis och Jevgenij Rumjantsev slöt remi. Därmed leder Janse med en halv poäng inför sista ronden. Läget är dock allt annat än klart; i sista ronden ställs han mot den andre fempoängaren Juri Holvason som efter en inledande förlust mot Simon Hänninger har tagit fem raka segrar.

Bäste manhemiten Johannes Aira spelade en meriterande remi i femte rondens avbrott mot landets näst högst rankade 92:a Jonatan Berggren. I sjätte blev det förlust mot Aleksands Hohluks och i och med det står Johannes på 3½ poäng. Johan Hansson vann i sjätte och står på 3 poäng medan Elias Karlsson har 2½ och Jessica Bengtsson 1½ poäng.

Ställningen för de främsta: Rasmus Janse, Västerås SK 5½, Ritvars Reimanis, Lettland och Juri Holvason, Estland 5, Jevgenij Rumjantsev, Estland 4½, Aleksands Hohluks, Lettland, Jakob Apéria, Sollentuna SK och Carl Eidenert 4, Johannes Aira, SS Manhem, Jonatan Berggren, SK Rockaden, Allan Mossiaguine, SK Rockaden och Anton Hussain, SK Rockaden 3 poäng.

Manhem Open avslutas i morgon med rondstart kl. 09.30. Den fullständiga turneringstabellen ser du här.