Manhem Open: klart för final i femte ronden

När krutröken skingrats efter dagens toppmöten återstår två man på maximala fyra poäng och dessa möts följdriktigt i rond 5 i morgon bitti. Rasmus Janse, Västerås SK, vann mot Lettlands Aleksands Hohluks och mot Allan Mossiaguine och ställs i morgon med vit mot den andre letten, Ritvars Reimanis, som via vinster mot Torbern Sonnek i ett långt slutspel och mot den på toppborden hittills parkerade Simon Hänninger också står utan poängförlust.

Efter de båda fullpoängarna följer Aleksands Hohluks, Lettland, Jevgenij Rumjantsev, Estland, Jonatan Berggren, SK Rockaden, Juri Holvason, Estland samt icke minst bäste manhemit Johannes Aira, alla på 3 poäng. Allan Mossiaguine, SK Rockaden, Simon Hänninger, SK Rockaden och Torbern Sonnek, Sollentuna SK skuggar på 2½ poäng.

Johannes vann under dagen tämligen säkert mot Sofia Jonsson och Klara Asplund Högelin och ställs i morgon mot Jonatan Berggren. Johan Hansson och Elias Karlsson står på 1½ och Jessica Bengtsson på ½ poäng.

Här kan du se fullständiga turneringstabellen efter fyra ronder och med femte rondens lottning. Lördagens spel börjar kl. 09.30 och beräknas vara färdigt runt 20.00.