Ari Ziegler leder Ernst Åhmans minne

Efter första dagens spel är Ari Ziegler den ende som står på maximala 4 poäng i Ernst Åhmans minnesturnering. Han skuggas av Victor Nithander på 3½, och de båda stöter förstås på varandra i femte ronden med Victor som vit.

Bakom tätduon står åtta spelare på 3 poäng; Mats Welin och Lars Bergström inledde med tre raka men förlorade mot de båda toppmännen i fjärde; Victor Virolainen startade övertygande med vinster mot Jesper Hamark och Joel Åkesson i de första ronderna men gick sedan på pumpen mot Lars; Mattias Zackrisson och Mikael Arnelind remiserade inbördes i fjärde och har dessutom remi mot Joel respektive Victor N i bagaget; Tom Borvander har förlust mot Mats som enda poängförlusten; Jesper Nyström har smugit upp bakifrån efter nolla i första; Kaj Andersson förlorade mot Lars i första men har resten ettor.

Som framgår är det trettiotvåhövdade startfältet av bra klass. Sex spelare ligger över 2200 och nio över 2100, så vi kan bespetsa oss på hårda partier under morgondagens finalronder. Prisutdelningen är beräknad till 16.00.

Den fullständiga turneringstabellen hittar du här.