Allsvenskan äntligen i gång!

I söndags spelades första ronden av Allsvenskan och distriktsserien. Som vanligt innebar den en hel del derbymatcher. Eftersom förstalaget gick i elden redan helgen dessförinnan hade vi nitton lag på banan och av dessa var tolv inbegripna i internmöten. Allmänt sett gick inledningsronden ganska bra. De allsvenska lagen kunde fyllas utan stora problem och även i distriktsserien var problemen lösbara.

I de externa mötena kan vi först och främst glädja oss åt Tvåans övertygande seger mot Limhamn 2 på bortaplan. 6-2 skrevs segersiffrorna. Än större blev triumfen för Femman mot Kärra, hela 7-1. Femman flyttades ned från division II i fjol och resultatet motsäger inte eventuella uppflyttningsplaner.

Det blev ytterligare två segrar i distriktsserien för Tretton och Aderton, som vann mot Kamraterna 6 med 3-2 respektive mot Mölndal 5 med 3½-1½. Däremot blev det premiärförluster i matcherna Proletären – Manhem 6: 3½-1½; Mölndal 3 – Manhem 16: 3-2; och Länsmansgården – Manhem 20: 3½-1½.

Resultaten i våra internmöten: Manhem 4 – Manhem 3 4½-3½, Manhem 7 – Manhem 9 2½-2½, Manhem 10 – Manhem 8 4-1, Manhem 12 – Manhem 11 1½-3½, Manhem 14 – Manhem 15 1½-3½ samt Manhem 19 – Manhem 17   1 – 4.

Tabeller för Allsvenskan finns på Sveriges Schackförbunds hemsida.
Tabeller för distriktsserien finns på Göteborgs Schackförbunds hemsida. Här finns division V och här division VI. Lägg märke till att man också bjuds på bordsresultat där.

Nästa rond spelas söndagen den 19 november. I Elitserien är det dubbelrond lördag-söndag samma helg.