Göteborg Open och Lilla Göteborg Open. Rond 5-6

I femte ronden blev de båda stormästarna Blomqvist och Rozentalis lottade mot varandra. Det blev ett oortodoxigt parti där Blomqvists framskjutna bönder såg farliga ut men där Rozentalis kontrade sig till segern. Zelbel och Westerberg tog en snabbremi medan al Hadarani tog sin femte raka seger och leder tävlingen ensam på maximala 5 poäng. Wiedenkeller och Fries Nielsen tog var sin seger och vill säkert ha ett ord med i laget om slutsegern.

20150815_173644[1]

Wiedenkeller har efter 5 ronder tagit 4 poäng och är med i tätstriden

I Lilla Göteborg Open delar Arvin Rasti och Gösta Larsson ledningen på 4,5 poäng av 5.

 

I sjätte ronden vann Jonathan Westerberg toppartiet mot Hatim al Hadarani och övertog därmed ledningen i turneringen före kvintetten Rozentalis, al Hadarani, Zelbel, Wiendenkeller, Åkesson på 5 poäng.

Al Hadarani mot Westerberg och Josef Ask mot Fries Nielsen (som vanligt) bjöd på underhållning genom djärvt och kul spel. Spela igenom!

20150815_182058[1]

Tommy Wickström har precis dragit e4 mot GM Erik Blomqvist,                      som är torn över, men går h-bonden att stoppa?

En av tjusningarna med en öppen turnering är att lägre rankade spelare kan få möjlighet att möta titelhållare. I sjätte ronden ställdes Tommy Wickström SS Manhem ranking 1895 mot GM Erik Blomqvist. Tommy kände sig säkert ytterst motiverad och spelade på toppen av sin förmåga. Och jo, h-bonden gick inte att stoppa, men stormästaren lyckades till slut bygga upp ett fort med torn och två bönder mot dam och klarade därmed remin.

I Lilla Göteborg Open vann Gösta Larsson mot Arvin Rasti båda SS Manhem ochTiam Safdari SS Manhem mot Ylva Sixt IFK Hindås.

Gösta Larsson leder på 5,5 poäng före Gustaf Lindholm och Tiam Safdari på 5 poäng, alla SS Manhen

20150815_181533[1]

Ylva Sixt möter Tiam Safdari på bord 2 i Lilla Göteborg Open