Göteborg Open och Lilla Göteborg Open. Rond 7-8

I den sjunde ronden börjar tröttheten märkas hos de spelarna som även deltagit i IM- och GM-turneringen. Dock finns undantag, t.ex har Rozentalis fått upp farten och besegrade Westerberg i ett positionellt välspelat parti. Rozentalis har nu 6 poäng och samma poäng har al Hadarani och överraskningen Joel Åkesson. En spännande slutrond väntar.

20150810_140223[1]

Eduadas Rozentalis visar ingen trötthet utan                                                      delar ledningen inför slutronden

I Lilla Göteborg Open vann Tiam Safdari över Gösta Larsson och Arvin Rasti över Victor Ahlqvist. Inför slutronden leder Tiam Safdari 6 poäng, före Arvi Rasti, Gösta Larsson och Gustaf Lindholm på 5,5 poäng. Samtliga spelar för   SS Manhem. På femte plats ligger Ylva Sixt IFK Hindås.

20150816_095004[1]

Alexander Törngren 8 år spelade remi mot Gustaf Lindholm 10 år på bord 2

I sista ronden, rond 8, möttes Rozentalis och al Hadarani där den förstnämnde vann och lade därmed beslag på en odelad förstaplats. Westerberg besegrade Åkesson och tog en odelad andraplats. Därefter följer en sextett på 6 poäng:
Al Hadarani, Wiedenkeller, Alvir, Nygren, Åkesson och Braun.

20150816_184841

Nöjda pristagare i Göteborg Open och tillika nöjd                                  tävlingsledare Håkan Warston

I Lilla Göteborg Open vann Tiam Safdari finalpartiet mot Gustav Lindholm och vann därmed tävlingen. Övriga resultat enligt länk på hemsidan.

20150816_174916

Pristagare i Lilla Göteborg Open från vänster Gösta Larsson, Arvin Rasti, Tiam Safdari, Nuad Hattad, Ylva Sixt, Gustav Lindholm. Alla från SS Manhem förutom Ylva som spelar för IFK Hindås