Göteborg Open och Lilla Göteborg Open. Rond 1-4

Nystartade Göteborg Open och Lilla Göteborg Open lockade närmare 100 schacksugna spelare till Mölnlycke kulturhus på fredagskvällen, alltifrån stormästarna Eduardas Rozentalis, Litauen, och Erik Blomqvist, SK Rockaden, till knattar som knappt räcker fram till brädet.

På programmet stod 4 snabbschackpartier med 15 minuters betänketid med tillägget 5 sekunder per drag. Med så kort betänketid blir det ofta en och annan skräll där en klart lägre rankad spelare fäller en tiotaggare. Så även denna gång, men vi nöjer oss med att konstatera att efter 4 ronder finns endast 3 fullpoängare Hatim al Hadarani SS Manhem, Patrick Zelbel, Tyskland, och Jonathan Westerberg SK Rockaden i Göteborg Open.

20150814_221330

En talande bild. Jens Ove Fries Nielsen funderar på vad han                               har ställt till med mot Jonathan Westerberg

I Lilla Göteborg Open är ställning för de främsta efter 4 ronder: Gösta Larsson 4 p, Arvin Rasti och Gustav Lindholm 3,5 p. Alla spelar för SS Manhem.

20150815_101334[1]

De yngsta spelarna samsas med de något äldre i det så kallade                      svarta hålet eftersom rummet saknar dagsljus. Ingen nackdel då              solblänk på brädet ofta är irriterande