Manhems schackvecka 2015. Rond 1

Förväntan i luften. Fina spellokaler, starka och spännande startfält, goda förutsättningar för en underhållande schackvecka.

20150808_133648

Och spelarna gjorde oss inte besvikna. Även om 4 partier av 5 i GM-turneringen slutade med remi var det kamp över hela linjen. De båda högst rankade spelarna Tiger Hillarp Persson och Eduardas Rozentalis möttes redan i denna rond. En jämn kamp utmynnade i slutspel med löpare mot springare och merbonde för Tiger. Det slutade dock med remi.

Dagens enda vinstparti utföll till Michael Wiedenkeller för det var en gåva från Erik Blomqvist som i en mycket fördelaktig ställning sökte efter en mattsättning och missade att hålla koll på klockan.

Hemmahoppet Johan Hultin mötte alltid krokigt spelande Jens-Ove Fries-Nielsen. Det blev ett underhållande parti förmodligen med vinstchanser åt båda håll. Dock remi.

I IM-turneringen blev det ytterligare två tidsförluster. Åtminstone Ingvar Andreasson hade enkel vinst då klockan föll men även hemmaspelaren Hatim al-Hadarani mötte samma bittra öde.

I denna grupp imponerade Petr Golubka Ukraina och Martim Haubro Danmark med effektivt och kompromisstlöst spel. Spännande fortsättning följer.

I den starkare Elogruppen försvarande rankingettan och hemmahoppet Jonas Bengtsson sin position genom att vinna derbyt mot Hashim Hattab. Tommy Wickström tog en fin skalp genom vinst mot Tage Bengtsson.

20150809_105715

I elogrupp 2 spelade Marcus Freed remi medan det blev förluster för övriga Manhemiter.