Schackveckan invigd!

Manhems schackvecka som i år arrangeras i Mölnlycke kulturhus kan liknas vid en schackfestival med en mängd olika aktiviteter och turneringar. Invigningen föregicks av en simultan där GM Tiger Hillarp Persson mötte 14 förväntansfulla motståndare. På bilden väntar Johan Lönnroth SS Manhem på Tigers nästa drag. Johan är flankerad av de enda spelarna som lyckade knipa en halva av Tiger, Bertil Westergren SK Kamraterna och Arvin Rasti SS Manhem. Tiger var mäkta imponerad av Arvins spel, som trots sin ringa ålder 10 år lyckades hålla remi. Starkt!

 

Tiger simultan

Efter simultanen avnjöts buffé, innan musikunderhållningen startade. Hjalmar Ljungberg trio bjöd på en mycket blandad komplott där alla styckena hade schackanknytning. De unga musikanterna spelade en svängig och medryckande musik som uppskattades av de närvarande som inte bara var schackspelare utan även personer utan schackanknytning.

Invigning schackveckan

Tävlingsledaren Håkan Warston höll ett välkomsttal och spelare i GM- och IM-turneringarna presenterades. Därefter sattes dessa på prov i en liten frågesport där grupperna tävlade mot varandra. Utifrån 8 partiställningar gällde de att namnge efterfrågade spelares namn. Deltagarna imponerade med alla rätt. Fischer och Spasskij var kanske väntat, men Réti och Rubinstein borde inte vara så lätt. Eller?

Härryda kommuns fritidschef, tillika schackentusiasten, Hans Ljungberg, invigde tävlingen genom att klippa ett band, mer musik och som grädde på moset såg vi filmen Bobby Fischer against the World. En mycket sevärd film avslutade kvällen.