Manhems schackvecka 2015. Rond2

Även andra ronden i GM-turneringen gav endast ett vinstparti och det var Axel Smith som besegrade Johan Hultin. Axel vann tidigt en bonde men Johan fick i mittspelet vissa chanser. Efter ytterligare en bondevinst av Axel offrade Johan en bonde i hopp om att vinna kvalitet. Detta visade sig att vara en chimär så det var bara att stäcka fram kardan.

Då det är dubbelrond idag såg vi några taktiska remier, men även kamp. Partiet Wiedenkeller -Zelbel varade i 83 drag innan fredspipan togs fram.

I IM-gruppen möttes de båda spännande spelarna Golupka och Haubro. Den förre som spelade vit gjorde ett oförsiktigt damdrag varpå Haubro kunde vinna en kvalité. Efter ytterligare en kvalitetsvinst gav Golubka slaget förlorat.

20150809_115526

Martin Haubro har anledning att vara glad efter två raka.

I elogrupp 1 vann ånyo Jonas Bengtsson och Tryve Dahl sina partier och är därmed fullpoängare.

I elogrupp 2 leder trion Peter Fendrich, Georgios Lappas och Michael Hoetner på 1,5 poäng.