Joel Åkesson vann Ernst Åhmans minne

Ernst Åhmans minnesturnering genomfördes den gångna helgen efter ett par år av inställda turneringar. Tävlingen har tidigare spelats parallellt med vår elitjuniorturnering Manhem Open, men till detta gives ej mer utrymme sedan vi sagt upp den nedre spellokalen på Vegagatan 16. Tävlingens återkomst samlade sexton deltagare och såg förstalagets Joel Åkesson vinna i stor stil. Värt att notera är att påläggskalven Gabriel Winsnes gick in som fyra mot det hårda motståndet och visade därmed att framgången i Skol-SM inte var någon tillfällighet.

Resultat: 1. Joel Åkesson 6½ (av 7), 3. Kaj Andersson 4½, 4. Gabriel Winsnes 4½, 5. Lars Bergström 4, 8. Anders Svensson 4, 9. Christian Recktenwald 3½, 10. Leonardo Aira 3½, 11. Jesus Cebalo 2½, 12. Tiam Safdari 2½, (16 delt.).

Gabriel Winsnes vann också ratingpriset. Bo-Göran Mellbin utgick.

Turneringstabellen hittar du här.