Gabriel Winsnes och Arvin Rasti främsta manhemiter i Talangjaktens riksfinal

På lördagen spelades riksfinalen av årets upplaga av Talangjakten. Aderton manhemiter i låg- och mellanstadiet fanns på plats i Uppsala, som var valplatsen. Tävlingen spelas över åtta ronder och för många av de våra var tävlingen det första försket på främmande mark. Den rutinerade Gabriel Winsnes gick in på adertonde plats i mellanstadieklassen efter en sistarondsförlust mot icke okände Klemens Ng. Bäste manhemit i lågstadieklassen blev Arvin Rasti, som gjort fina framsteg  under året. Liksom Gabriel fick han ihop 5 poäng, vilket i hans fall räckte till nittonde plats.

Resultat, mellanstadiet: 18. Gabriel Winsnes 5 (av 8), 40. Charlie Palmborg 4, 42. Loa Strandberg 4, 49. Alexander Ahlbäck 3½, 62 Frans Rydéhn 2½, 63. Iivo Grimberg 2½ 66. Fabian Rydéhn 2, 69. Noah Hjulström 2 (71 delt.).

Fullständiga resultat för mellanstadiet hittar du här.

Resultat, lågstadiet: 19. Arvin Rasti 5, 25. Neeo Skogsberg 4½, 29. Filip Vlahovic 4½, 30. Teodor Sjögren 4½, 49. Pontus Borén 3½, 52. Melker Olsson 3½, 56. Babak Teherani Jam 3, 62. Wilmer Svedberg 3, 75. Erik Simonsson 2, 77. Alfons Vieweg 1 (77 delt.).

Fullständiga resultat för lågstadiet hittar du här.