Sjutton nya manhemiter träffades i Schack4an-mästaren

Schack4an är landets största rekryteringstävling, som varje år lockar tusentals fjärdeklassare till det ädla spelet. Även Göteborg är sedan några år med i denna satsning och för Manhems del innebar detta i år runt 160 nya medlemmar, för vilket klubben och schackspelet är skyldiga framför allt medlemmen Rutger Almquist stort tack.

De barn som genom Schack4an blivit manhemiter hälsas välkomna till klubben med brev innehållande schackförbundets medlemsdekal, ett personligt medlemskort och inbjudan till klubbens interna tävling Schack4anmästaren. Denna tävling är öppen för de spelare som gått med i klubben just i och med årets Schack4an-tävling och inga andra. Det är alltså inte en tävling för att erfarna ”gamla” medlemmar skall plocka lätta poäng mot nyingar.

Sjutton fjärdeklassare ställde upp till spel med ett gott inslag av flickor. Det var också en av dessa som vann på maximala sju poäng, vilket gav en trygg segermarginal till övriga deltagare.

Resultat: 1. Engla Hamrén 7 (av 7), 2. Meja Winsnes 5, 3. Mattias Bergquist 5, 4. Jonathan Efraimsson 4½, 5. Wassil Rehal 4½, 6. Minonna Falkman Lehes 4, 7. Alve Wikerståhl Wieczorek 3½, 8. Melker Ekholm 3½, 9. Omri Akram 3½, 10. Mohamed Sheik Hussein 3½, 11. Isabelle Sundström 3, 12. Sofia Spetz 3, 13. Ibrahim Yousif 3, 14. Cecilia lkert 3, 15. Elin Ambrén 3, 16. Josefine Holkert 2½, 17. Ibrahim Suleiman (17 delt.).