Anders Pettersson segrade i Ebbes tjugosexa

I inledningen av Manhems schackvecka spelades en ny Ebbe Cup, denna gång med det imponerande ordningsnumret 26. Tävlingen har funnit  sin form och ordnas två gånger årligen, dels i februari, dels som en del i schackveckan. Den här gången uppstod ett problem i och med att Göteborgs Schackförbund har sagt upp spellokalen på Vegagatan 16 som ett flertal gånger hyst Ebbe Cup. Lösningen blev att låna motstående lokal som normalt rymmer diverse orientaliska aktiviteter i regi av en dam. Lokalen passade utmärkt för schacket när man väl vant sig vid att ställa av skorna vid inträdet av hänsyn till det fina trägolvet. Den 26:e Ebbe samlade 32 deltagare och det var ungefär vad lokalen rymde.

En turnering om fem ronder lämnar litet utrymme för onödiga poängtapp och så kom det sig att två man stod på fulla tre poäng efter lika många ronder: Tage Bengtsson från Majorna och hemmasonen Anders Pettersson. De remiserade inbördes, vann på nytt i femte ronden och delade segern som enda spelare på 4½ poäng.

Resultat: 1. Anders Pettersson 4½ (av 5), 4. Jonas Bengtsson 3½, 5. Leonardo Aira 3½, 8. Anders Svensson 3, 9. Gabriel Svorono 3, 10. Markus Freed 3, 12. Edvin Johansson 3, 13. Lars Bergström 3, 15. Looay al Waeli 2½, 16. Elias Karlsson 2½, 19. Jan Lindberg 2½, 20. Martin Bjureblad 2½, 21. Thomas Meyer 2, 22. Claes Fransson 2, 23. Roland Häll 2, 25. Stanley Kassell 2, 27. Per-Axel Persson 1, 30. Jan Ambecker 0 poäng (32 delt.). Ratingpriser erövrades av i grupp 1 Leonardo Aira och i grupp 2 Jan Lindberg.

Fullständig resultattabell hittar du här.