Ungdomlig topp i jubileumsebbe

I helgen spelades Ebbe Cup för tjugofemte gången sedan starten 1997. Det var en aning trögt i  portgången, men de nio senaste upplagorna har samlat 28 deltagare eller mer. Trettio man fanns på plats i jubileumsebben 25, som fick en ungdomlig toppstrid. Topprankad med närmare 300 poäng var unge stockholmaren Jonathan Westerberg, känd från SM-gruppen. Han gick genom turneringen utan poängförlust innan Manhems svårslagne yngling Harald Berggren Torell kunde lugga honom på en halva. Harald slutade tvåa strax före likaledes unge Johannes Aira som tycks ha korsat 2000-strecket, förhoppningsvis för gott.

Resultat; 2. Harald Berggren Torell 4 (av 5), 3. Johannes Aira 4, 4. Dariush Kenani 4, 5. Martin Oxelqvist 3½, 7. Vojislav Djordjic 3½, 16. Bertil Ekstrand 2½, 18. Robert Jörn 2, 20. Svante Norlander 2, 21. Aste Olindersson 2, 22. Leonardo Aira 2. 23. Martin Bjureblad 2, 24. Jan Lindberg 1½, 26. Edvin Johansson 1, 27. Per-Axel Persson 1 (30 delt.). Ratingpriser erövrades i grupp 1 av Martin Oxelqvist  och i grupp 2 av Daniel Namvar, Borås-Fristads SK och Marco Limeta, Örgryte SK.

Den fullständiga turneringstabellen hittar du här.