Allsvenskan 5: blandad sortering för Manhem

På söndagen spelades Allsvenskans femte rond och nu börjar det dra ihop sig i tabellerna. Även denna gång  bjöd dock resultaten på ett minus för de våra: de sjutton lagen nedanför Elitserien samlade in sex segrar, åtta förluster, en derbymatch och en frirond.

En ynka strimma hopp om uppflyttning glimmade ännu innan ronden för Tvåan, men nu får det anses eftertryckligen utsläckt. Majorna slog de våra med 5 – 3 trots att vi mönstrat starkt lag. Eftersom ledande Alingsås samtidigt förlorade kunde pojkarna från väst svinga sig upp i serieledning med de båda manhemlagen på behörigt avstånd. Att trean samtidigt förlorade på bortaplan mot Skara med 5 -3 gör inte bilden ljusare. Trean ligger nu sist och poängnöden är stor inför slutronderna, medan Tvåan nog ändå skall förnya kontraktet.

I division II:5 kunde Fyran skörda sin femte raka vinst , denna gång hemma mot Tvåstadsalliansen med 5 – 3, och leder serien ensamt med två ronder kvar att spela. Försprånget är ändå bara två poäng så det är för tidigt att ropa hej.

I granngruppen II:6 vann Femman borta mot Kamraterna 3 med 2½-5½. Femman ligger trea men positionen inger varken hopp om serieseger eller fruktan för nedflyttning.

I division III:6 spelade Sexan hemma mot Team Sjuhärad och förlorade med 2½-5½. Ett glädjeämne i samma serie var däremot att Åttan noterade sin första matchseger för säsongen hemma mot Skara 2 med 5½-2½.Sjuhärad l eder serien ganska ohotat men Åttan förbättrade sitt läge väsentligt och är nu med på banan.

I grupp III:7 bortaslog Sjuan Kamraterna 4 med 3 – 5 och skuggar serieledarna Bosna, som dock ser ganska säkra ut.

Tabeller och bordsresultat för de allsvenska serierna hittar du här.

I göteborgsserien bjöd ronden på derbyt mellan Nian och Tian, som de förra tog hem med 4 – 1. Samtidigt vann Elvan mot Öckerö hemma med 3 – 2 medan Tolvan bortabesegrade Proletären med 2 – 3. Enda motgången i division IV var Trettons förlust borta mot Mölndal 2 med 4 – 1. Nian toppar serien före Mölndal 2 och Lundby 2. I andra änden av tabellen ligger Tolvan och Tian tvåa respektive trea bakifrån. Det återstår dock tre ronder och serien haltar eftersom antalet lag är udda.

I division V hade våra lag det tufft. Fjorton förlorade hemma mot Kålltorp 2 med 1 -4 och Femton bortaförlorade mot Hindås med 3½-1½.  Samtidigt fick Sexton hemmastryk mot Lundby 3 med 1½-3½ och Aderton besökte Solrosen och inhöstade 4 – 1 i baken. Enda lag utan poängförlust i serien blev Sjutton som hade frirond.

Tabell för göteborgsseriens division IV hittar du här. Division V hittar du här.