Goda placeringar för Manhem i Flick-SM!

Efter tre dagars spel avslutades årets Flick-SM på söndagen. Det var andra året i rad som Manhem svarade för denna mysiga tävling. Även om det är ett SM så lämnar spridningen över landet en del övrigt att önska. Av de sextio deltagarna kom 28 från Stockholm, 9 från Skåne, 6 från Mälardalen och en från vardera av Uppland, Dalarna och Småland. Resterande 14 var från Göteborg, varav sju helmanhemiter. Även om det är bra mycket mindre än de dryga tjugo manhemiter som spelade vid mitten av 1990-talet då klubbens skolschack stod på topp är det mer än de flesta klubbar kan mönstra. Och helt utan framgång gick de våra inte ur striden!

Att den sammanslagna gymnasie-/högstadieklassen skulle bjuda på framgångar för Manhem var knappast otippat med två sådana ess som Jessica Bengtsson och Louise Segerfelt på startlinjen. Ändå var deras facit med 15 av 15 mot övriga deltagare imponerande. Det inbördes mötet vann Jessica som blev svensk mästarinna än en gång.

Resultat; gymnasiet: 1. Jessica Bengtsson 8 (av 8), 2. Louise Segerfelt 7 (2 delt.)
Resultat; högstadiet: Ingen manhemit deltog (9 delt.).

Se äldsta spelklassens tabeller här.

Ida Lindberg dominerade tävlingen genom att via sju raka vinster ha grejat slutsegern redan en rond före slutet och att det då blev en förlust skämde inte insatsen. Kathleen Cardino Friborg gjorde sin hittills finaste insats i tävlingen och spelade turneringen igenom på något av toppborden. Sjätte plats blev följden av en insats som lovade mer för framtiden. Johanna Nabbing ökade på sin poängskörd och bättrade på sin placering från fjolårsdebuten.

Resultat; mellanstadiet: 1. Ida Lindberg 7, 6. Kathleen Cardino Friborg 5, 10. Saga Drakengren 4½, 23. Johanna Nabbing 3 (28 delt.).

Se mellanstadieklassens tabeller här.

I lågstadieklassen företräddes Manhem av systrarna Lycka och Juni Drakengren, vilka som grupp förbättrade poängskörden från fjolåret.. Här hade man dock önskat sig en större deltagartrupp.

Resultat; lågstadiet: 10. Lycka Drakengren 5½ (av 11), 14. Juni Drakengren 5 (21 delt.).

Se lågstadieklassens tabeller här.