Lag-DM, rond 3: Klubbens insatser flyter fortsatt fint

Under tredje ronden av Lag-DM på måndagen avverkades det sista manhemderbyt i klass I. Det mest anmärkningsvärda var nog vårt ungdomliga tredjelags oavgjorda resultat mot Örgryte. Lundby besegrade ett Majorna som fortsatt har svårigheter att samla full t lag. Örgryte är trots det oavgjorda resultatet det främsta hotet mot Ettans ledning.

Resultat; klass I: SS Manhem 2– SS Manhem 1½-6½, Örgryte SK – SS Manhem 3   4 – 4, Lundby SS – Majornas SS 5 – 3; Ställningen efter tre ronder: SS Manhem 6/19, Örgryte SK 5/18½, SS Maanhem 2  4/11, Lundby SS 2/8, SS Manhem 3  1/8, Majornas SS 0/7½.

De fyra lagen i klass II spelade sin andra och näst sista rond. Fyran ställdes mot Kamraterna och kunde, trots 150 lägre medelrating, skörda en storseger. Kålltorp leder serien klart men kan vid en förlust mot Kamraterna passeras a Fyran.

Klass II: SK Kamraterna – SS Manhem 4  2 – 6, SK Kamraterna 2 – Kålltorps SS 1 – 7; Ställningen efter två ronder: Kålltorps SS 4/12½, SS Manhem 4  2/8½, SK Kamraterna 0/5, SK Kamraterna  2 0/2.

I klass III förlorade Femman mot Kärra, som tonar fram som det främsta hotet mot serieledande Sexan, Sexan har emellertid vunnit det inbördes mötet.

Klass III: SS Manhem 5 – Kärra SS  ½-7½, SS Manhem 6 – SS Manhem 7  3½-1½, SS Manhem 8 – Kålltorps SS 2  4½-½; Ställningen efter tre ronder: SS Manhem 6  6/11½, Kärra SS  4/8½, SS Manhem 5  3/7, SS Manhem 7  3/6½, SS Manhem 8  2/7, Kålltorps SS 2  0/3½.