Sommarschacket 14: Tredje etappsegen för Peter Vas

På måndagen spelades den fjortonde deltävlingen i årets Sommarschack. Trettio spelare fanns på plats och kunde se Peter Vas ohotad vinna A-finalen på 10½ av elva. Som delad tvåa gick Johannes Aira in. Det var i sanning en internationell deltävling med spelare från Förenta Staterna, Indien och Brasilien! Och Sverige. Indiern Rahul Kumar vann B-finalen och C-finalen togs hem av Martin Bjureblad.

Nu återstår två av de inalles sexton deltävlingarna. I totalsammandraget är Johannes Aira främste manhemit på sjätte plats. Han följs av Peter Vas som åtta och av Amanj Aref som tia. Johannes ligger även tvåa i första ratingligan, medan Amanj leder den manhemdominerade ratingliga två i stor stil. Också ratingliga tre toppas av manhemiter med Johan Granholm före Svante Norlander. Tredje ligan är den klart jämnaste och mycket kan hända under de två avslutande etapperna.

Den sammanlagda ligan kan du finna här.

Ratingliga 1750-1999 finner du här.
Ratingliga 1500-1749 finner du här.
Ratingliga -1499 finner du här.

Varje måndag kl. 18.30 – Sommarschacket.