Dags för Manhems Schackvecka 2011

På fredag den 12/8 så går startskottet för årets upplaga av Manhems Schackvecka.
Veckan inleds med den populära breddtävlingen Ebbe Cup XXIV som går av stapeln 12-14 augusti med start kl. 18.30 på fredag. Det går bra att anmäla sig på plats ända fram till kl. 18 på fredag. Så vill du vara med men ännu inte har anmält dig så finns det fortfarande tid att göra detta.

Dagen efter, lördag den 13 augusti kl. 15, så går startskotten för Schackveckans två huvudbegivenheter, stormästarturneringen och Eloturneringen. Årets stormästarturnering har ett verkligt fint startfält med följande spelare

 1. GM Jon Ludvig Hammer NOR  Elo 2610
 2. GM Emanuel Berg  SWE  Elo 2604
 3. GM Sune Berg Hansen  DEN  Elo 2574
 4. GM Tiger Hillarp Persson SWE  Elo 2547
 5. IM Michael Richter  GER  Elo 2488
 6. IM Daniel Semcesen  SWE  Elo 2480
 7. IM Axel Smith  SWE  Elo 2465
 8. IM Victor Nithander  SWE  Elo 2429
 9. IM Jasmin Bejtovic  BIH  Elo 2415
10. FM Magnus Carlhammar SWE  Elo 2318

De göteborgska färgerna försvaras precis som förra året av manhemiterna Victor Nithander och Magnus Carlhammar. Tävlingen spelas med en rond om dagen och rond 1, på lördag 13/8 startar kl. 15. I övriga ronder, förutom den sista, är starttiden satt till kl. 14.

Samtliga partier i stormästarturneringen kommer dessutom att sändas live på nätet.
Länk till direktsändningen kommer att publiceras här på Manhems hemsida i god tid innan första ronden.

På måndag den 15/8 kl. 14 så startar veteranturneringen Arne Berggrens Minne och även till denna turnering så går det bra att anmäla sig ända fram till 30 min. före turneringens start. Så vill du vara med men ännu inte har anmält dig så finns det fortfarande tid att göra detta.

Alla intresserade är varmt välkomna att delta och följa tävlingarna på plats i spellokalen på Vegagatan 20 och naturligtvis även följa stormästarturneringen på nätet.