Allsvenskan 4: ganska normal rond

På söndagen spelades allsvenskans fjärde ronde för säsongen. Sett till antalet lag var den något stympad eftersom division V med sex lag tar paus denna spelsöndag och även nästa. Därmed var tolv manhemlag i elden och bjöd på två segrar, fyra förluster och sex derbymatcher.

Tvåan ställdes i division I Västra inför toppkandidaten Skara och efter nederlaget mot Trean fick detta räknas som en måste-match. Måste gick dock hem och i en jämn uppgörelse stod det 3-3 innan de kvarvarande slutspelen på slutborden kunde föras hem. 5 – 3 till Manhem! I samma serie möttes Trean och Fyran med seger 4½-3½ för de förra. Fyran har kämpat berömvärt i sina matcher men tabelläget ser faktiskt ganska dystert ut.

I division II:5 hade Femman hemmamöte med Lidköping, ett av seriens starkaste lag som återvände hem med seger med 2-6 i bagaget.  Om detta är väl inte så mycket att säga med tanke på att västgötarna var högre rankade vid samtliga bord. Därmed ligger Femman två poäng bakom täten i gruppen.

I division III:6 bortamötte Sexan Kamraterna 4 med 4½-3½ i baken som följd. Lika illa gick det för Nian i mötet med Göteborgs SS. Sexan har en mittplacering men för Nian ser det inte muntert ut.

I division III:7 blev det ännu en uddaförlust, för Sjuan mot Kungsbacka på bortaplan. men med  Åttan kom äntligen en seger: borta mot Mölndal 2 med 2½-5½. Båda manhemlagen ligger i mittskiktet och Åttan har t.o.m. en svag, svag antydan till tätkänning.

Tabeller och bordsresultat för de allsvenska serierna hittar du här.

I division IV stod två manhemderbyn på dagordningen. Tian vann mot Tolvan med 3½-1½ och Elvan mot Tretton med samma siffror. Även för segrarlagen krävs en rejäl spurt för att göra anspråk på förstaplatsen i serien. Division IV med tabell och bordsresultat hittar du här.

Division V med tabell och bordsresultat hittar du här.

Nästa rond spelas den 5 februari, även då utan att division V är i elden.