Manhem arrangerar Flick-SM i helgen

Manhem står som arrangör för årets Flick-SM, som den vakne hemsidesbesökaren redan har kunnat konstatera. Det är första gången sedan tävlingens tillblivelse vid senare delen av 1980-talet som Manhem axlar detta ansvar, trots stolta traditioner inom svenskt flickschack. I år deltar 64 spelare i någon av de fyra spelklasserna gymnasiet, högstadiet, mellanstadiet och lågstadiet, en ökning från fjolårets bottenrekord. Sjävklart hoppas vi att ett bra arrangemang kan bidra till att vända den nedåtgående trenden och förstås också till att stimulera våra egna flickor till ökat och till fortsatt spelande!

Tävlingen spelas i Schackcentrum fredag-lördag-söndag och vid tvåtiden i morgon söndag blir det prisutdelning.

Här kan du se livesändning av sex toppartier per rond.
Här kan du se resultat och ställning i de fyra spelklasserna.

Klubben har nio deltagare, den bästa siffran på ett antal år. Det är troligen väl bekant för de fleta att Jessica Bengtsson och Louise Segerfelt sedan flera år har hört till landets toppskikt (i år i högstadieklassen), medan våra övriga spelare är däremot debutanter. Må lycka följa dem vid brädet!