Lag-DM, rond 1: även klass III i gång

På torsdagen drog även spelet i Lag-DM:s klass III  i gång. I fjol infördes femmannalag i klass IV, som därmed kom till stånd. Därav blev dock intet i år; summa åtta lag fanns på startlinjen och de kom således att bilda en monradgrupp i klass III. Det må vara osagt om andra klubbar försummar sina mindre erfarna spelare eller om bredden helt enkelt är så urholkad. Vi kan knappast spela ett Lag-DM bara mot oss själva och för våra lägre rankade spelare behövs klass IV. En eloge till Kamraterna, Kålltorp och Mölndal! Men vad gör resten?

Femman fick det av allt att döma tuffaste motståndet i form av Kamraterna 3, även om siffrorna blev oväntat stort. Sexan är bildad utifrån Allsvenskans Sjutton, som går från klarhet till klarhet och som även vann premiärmatchen i Lag-DM. Allsvenskans Tretton har tagit skepnad av Sjuan i Lag-DM, med ett oavgjort resultat mot Mölndals ungdomsbetonde tredjelag som resultat.

Resultat: SS Manhem V – SK Kamraterna III ½-4½, SS Manhem VI – Mölndals SK II 3½-1½, SS Manhem VII – Mölndals SK III 2½-2½, SK Kamraterna IV – Kålltorps SS ½-4½.

Lottningen för rond 2: Kålltorps SS II – SK Kamraterna III, Mölndals SK III – SS Manhem VI, Mölndals SK II – SS Manhem VII, SK Kamraterna IV – SS Manhem V.