Manhems schackdag 2: blindspel och knattecup

Under onsdagen i Nordstan var golvbrädet i gång från arla till särla. Knattecupen är en tävling där åtta fjärdeklassare/00:or gör upp i en utslagsturnering med kvartsfinaler på onsdag och torsdag och med semifinaler och final på fredag. På förmiddagen drabbade Marcus Ossowicki samman med Alfred Frändberg i två rafflande partier där båda spelarma hade chansen. Marcus vann det första partiet, var pressad i det andra men kunde till sist rädda sig in i en ställning med icke mattande material. 1½ – ½ till Marcus Ossowicki, som alltså blev den första klara semifinalisten.

I eftermiddagens kvartsfinal ställdes Albert Palle mot nye medlemmen Christian Hannoun. Denne gjorde en respektabel insats men dukade ändå under med 2 – 0. Barnen fick vänta en bra stund eftersom blindschacket drog ut på tiden. Albert Palle är alltså vidare till fredagens semifinal.

Joel Åkesson gjorde en berömvärd insats genom att ställa upp och spela blint mot allmänheten. Fyra motståndare han hann avverka, i samtliga fall med vinst som följd. Totalt fick Joel hålla koncentrationen på helspänn i tre timmar – bra gjort!

Manhems schackdagar fortsätter på torsdagen med ytterligare två kvartsfinaler i Knattecupen och däremellan mästarmötet mellan två elitspelare på golvbrädet. Parallellt bjuds envar in till Trettondagsblixten, som är en öppen blixtturnering. Icke minst manhemiter har fina möjligheter att förgylla den röda torsdagen med ädelt blixtspel på torget! Startavgíften är 50 kronor och både anmälan och betalning av startavgiften sker på plats vid kl. 12.00.

Väl mött!