Manhems schackdag 1: simultan och veteranblixt

På tisdagen inleddes Manhems schackdagar i Nordstan. På programmet stod den traditionella veteranblixten som spelades med sjuminuterspartier. Kamratenspelaren Uno Axelsson gick segrande fram efter att ha vunnit särspelspartiet mot Toivo Kardehill.

Resultat: 1. Uno Axelsson, SK Kamraterna 5½ (av 7; seger i särspelsparti)), 2. Toivo Kardehill, Göteborgs Schackveteraner 5½, 3. Johan Lönnroth 4, 4. Ingvar Gummesson, SK Kamraterna 4, 5. Risto Latvala, SK Kamraterna 3½, 6. Stanley Kassell, klubblös 3½, 7. Kurth Skoglundh, Göteborgs Schackveteraner 1, 8. Onni Vasara, Göteborgs Schackveteraner 1 (8 delt,).

Johannes Aira spelade simultan på utmanare ur den schacktörstande allmänheten och gjorde processen kort med motståndet. På 22 partier tog han inte mindre än 21 vinster! Förhoppningsvis blev effekten en insikt hos motståndarna vilka kunskaper som står att vinna för den som går med i Manhem.

I morgon onsdagen kommer det att bli blinduppvisning av Joel Åkesson, som tar sig an utmanare ur publiken med blinda vapen (motståndarna får förstås se brädet). Dessutom börjar knattecupen, vari åtta fjärdeklassare gör upp i en utslagstävling på storbrädet. De två första kvartsfinalerna spelas i morgon och de två resterande på torsdagen.

Alla besökare, manhemiter inte minst, är varmt välkomna!