Elitserien 5: oavgjort med mersmak mot starka Limhamn

Lördagens elitserierond, den femte i ordningen, förde med sig bortamötet med starka Limhamn. Våra mannar laddade upp med nedresa dagen innan och det visade sig vara en rafflande match som stod på programmet, en match där tidsnöden kom att fälla avgörandet.

Mats Welin kom ganska tidigt bra efter en kontring men förbrukade mycket tid och förlorade på tid i en ställning som då sett sina bästa dagar. Gamle landslagsspelaren Lennart Liljedahl kunde å sin sida vinna via en finess i tidsnöden. Karl Johan Moberg lyckades få en liten press som dock visade sig otillräcklig och som mynnade ut i remi.

En stormästarskalp blev det för Victor Nithander som efter en osäker öppning lyckades lura Stellan Brynell. Ove Kinnmark fick starkt spel mot sin snabbspelande motståndare, men efter 40 drag avvecklade han till ett slutspel som visade sig svårt eller omöjligt att vinna.

För en stark insats svarade nye lagledaren Said Outgajjouft, som efter benbrott spelade matchen gipsad men som trots detta förmådde spela över klassiske limhamnsledaren Conny Holst. Åt andra hållet gick det vid första bordet där Joel Åkesson pressade Limhamns andre stormästare Jonny Hector, men förlorade partiet i tidsnöden.

Sist kvar var Magnus Carlhammar som i tidsnöden hade vinst, missade den och fick lida för det i ett förlorat slutspel. Summa 4 – 4 i en match där merpoäng fanns på flera håll vid bästa utfall.

Limhamns SK   SS Manhem   Resultat
Jonny Hector 2654 Joel Åkesson 2367 1 – 0
Stellan Brynell 2559 Victor Nithander 2497 0 – 1
Christian Jepson 2478 Magnus Carlhammar 2308 1 – 0
Björn Ahlander 2504 Mats Welin 2412 1 – 0
Stefan Schneider 2440 Karl Johan Moberg 2317 remis
Osmani Peñalver 2317 Ove Kinnmark 2239 remis
Conny Holst 2256 Said Outgajjouft 2111 0 -1
Joel Eklund 2299 Lennart Liljedahl 2229 0 – 1
  2438   2310 4 – 4

Övriga resultat: SK Rockaden Sthlm – Upsala ASS 6 – 2, Team Viking – Farsta SK 6 – 2, Solna SS – Västerås SK 4½-3½, SK Kamraterna – Eksjö-Aneby-Alliansen 3½-4½.

Bordsresultat och serietabell hittar du här.

Som synes ligger Manhem åtta när serien går till juluppehåll. Vårprogrammet inleds med hemmamöte med Örgryte den 15 januari, följt av hemmamatch mot serieledande Lunds ASK den 5 februari. Den 26 februari blir det bortamatch mot Eksjö-Aneby innan serien avslutas med slutsammandrag i Västerås.