Återblick på Allsvenskan 2: mer plus än minus

Den andra allsvenska ronden spelades den 13 november och liksom premiärronden kännetecknades den av en hel del derbymatcher. Åtta derbyn såg de våra och därtill kom en frirond. Därutöver vann vi fyra matcher och förlorade tre med vinsterna främst i Allsvenskans divisioner.

För ett av derbyna svarade Tvåan och Trean i en spännande match där Trean pressade. Trots detta såg det länge ut som om storebröderna skulle rädda oavgjort, men i matchens sista parti vände bladet igen och Trean kunde vinna med 3½-4½. Det är bara att gratulera!

I samma serie anträdde Fyran resan till bortamötet med K-H-Alliansen. Det blev  en smärtsam förlust mot det förmodade topplaget: 7 – 1 skrevs siffrorna till till slut.

I division II:5 mötte vårt enda manhemlag Östra Skaraborgsalliansen på hemmaplan med en övertygande 6-2-seger som följd. Femman toppar därmed gruppen som enda lag med två segrar. Skall Femman sälla sig de övriga lagen i division I? Nja, det kanske är att hoppas för mycket (än så länge).

Division III:6 fick Östra Skaraborgsalliansen tömma den bittraste av kalkar i och med förlust för alliansens andralag mot Sexan med hela 7 – 1. Också Sexan toppar därmed serien efter tvenne kraftfulla segrar. I samma grupp fick Nian en bortaförlust mot svåra SA Mark 2 men blott med knappa 3½-4½. Laget är ännu utan poängförlust men kommer knappast att förbli så.

I gruppen III:7 hör både Sjuan och Åttan till den ledargrupp om fyra lag som står på 3 poäng. I ronden vann båda, Sjuan hemma mot Örgryte 2 med 5½-2½ och Åttan borta mot Lundby 2 med 2½-5½. Tabeller och bordsresultat för de allsvenska serierna hittar du här.

I division IV slöt derbyt mellan Tretton mot Tolvan med vinst för de förra med 4 – 1. Samtidigt bortaförlorade Tian mot Kamraterna 5 med 4 – 1. Elvan hade frirond och tabelläget är svåröverblickbart p.g.a. en haltande serie. Så mycket är dock klart som att inget av manhemlagen är utan poängförlust. Division IV med tabell och bordsresultat hittar du här.

I division VI bjöds på två manhemderbyn och det kuriösa med ronden är att Trean slog Tvåan (div I) och Tretton slog Tolvan (div IV), samtidigt som division VI-mötena slöt Femton-Fjorton 3½-1½ och Sexton – Sjutton 1 – 4. Vilka slutsatser kan man dra av detta om man drar tendensen till sin spets? Division V med tabell och bordsresultat hittar du här.