Manhem fyra i Juniorallsvenskan inför sista ronden

Efter fyra spelade ronder av fem ligger Manhem på fjärde plats bland de sex lagen i Juniorallsvenskans division I. Matchtabellerna kan du se här och serietabellen här.

Dagen inleddes med mötet med Lund. Harald Berggren Torell förlorade vid första bordet, men segrar kunde bärgas av Johannes Aira och av nytillkomna Jessica Bengtsson. Efter en remi av Alexander Heino vid sista bordet bärgades segern för de våra!

Rockaden har ofta varit suveräna i den här turneringen, men på senare tid har det ibland kommit grus i maskineriet. Så icke denna gång, utan stockholmarna har vunnit samtliga matcher i överlägsen stil. Detta blev även Manhems öde men Johannes fick nöjet att plocka en halva mot det kvalificerade motståndet.

Ställningen efter fyra ronder: Rockaden 15, Rockaden 2  8 Lund 7½. Manhem 7, Västerås 6½ och Järfälla 4 poäng. I sista ronden möter Manhem Rockaden 2 medan nästan nedflyttade Järfälla tar sig an Västerås och Rockaden ställs mot Lund.

Resultaten på Chess Results hittar du här!

Spelet avslutas i dag söndag med start kl. 10.00 för rond 5.