Juniorallsvenskan i gång i dag!

På fredagen inleddes årets upplaga av Juniorallsvenskan, som spelas i Göteborg i regi av Manhem för första gången sedan 2004. I division I spelar sex lag och bakom till synes suveräna Rockaden är det ganska jämnt. Matchtabellerna kan du se här och serietabellen här.

Dagen inleddes för Manhems del med mötet med Västerås SK. Harald Berggren Torell fick bita i gräset i ett tornslutspel där han till synes inte saknade chanser. Johannes Aira spelade en ganska tidig remi, medan Elias Karlsson presterade ett fint parti med kvalitetsoffer och aktivt spel som i längden bar hela vägen. Ny-i-schackisen Rikard Edland debuterade i de stora sammanhangen och förlorade mot det högrankade motståndet, men först efter hård kamp. Förlust 1½-2½ för de kristna, alltså.

I andra ronden stod Järfälla på programmet. Inhopparen Olof Sanchez kämpade länge tappert i ett slutspel torn mot torn och springare men fick till sist bita i gräset, men Alexander Heino tog en solid seger som vit i Svesjnikov. Efter remi för Harald Berggren Torell vid första stod det helt lika, men i tämligen kraftig tidsnöd kunde Johannes Aira överflygla sin motståndare och tog en angreppsseger. 2½-1½ än en gång, men denna gång i Manhems favör.

Ställningen efter två ronder: Rockaden 7½, Manhem och Lund 4, Järfälla och Rockaden 2  3½ samt Västerås 2½ poäng. Det är som synes mycket jämnt; på spel står pris de tre främsta lagen och femman och sexan flyttas ned till division II.

Denna gång finns resultaten från arrangemanget också på den kända hemsidan Chess Results. Titta gärna där!

Spelet fortsätter i morgon lördag med start kl. 11.00 för rond 3.