Många manhemiter i Vinterlovsschacket

Under måndag-onsdag i vinterlovsveckan spelades Vinterlovsschacket, en gammal klassiker i juniorkalendern. Under dagarna tre bjöds sportlovsledig ungdom på schackspel och -utlärning och Vinterlovsschacket  hade inte varit Vinterlovsschacket utan den sedvanliga lagtävlingen i diverse muntra grenar.

Totalt var 21 ungdomar varav över hälften manhemiter. Ossian Jansson slutade tvåa på 24 poäng i den kombinerade spel- och frågesportskamp som avhölls på måndagen och tisdagen.

Årets mångkamp för lag utkämpades mellan "Kalle Anka och de fem knattarna" och "Mamma Mu". Trots en motig upptakt med idel förluster i grenarna "Ta ut ord", "Schackbingo" och "Knäppschack" kunde Mamma Mu vända på steken och vinna sammanlagt efter segrar i "Pjäsuppställning" och "Giftbonde". I det segrande laget ingick bl.a. Marcus Glover, Adrian Dadbin och Alfred Frändberg.