Allsvenskan 5: första seriesegern klar!

På söndagen spelades rond 5 i Allsvenskan och distriktsserien. Efter den tuffa januarironden gav denna en bättre skörd: Poängutdelningen för de femton söndagslagen var sju segrar, en oavgjord och sju nederlag.

I division I Västra tog Trean emot serieledande Jönköping-Huskvarna och trots tapper kamp förlorade de våra med 2 – 6. Laget ligger dock ännu tvåa i tabellen.

Fyran tog revansch för förra rondens debacle genom att besegra besökande Bosna med 5 – 3. Därmed leder våra mannar division II:5 om än med knapp marginal. Sexan tog emot Lidköping i samma serie men fick kännas vid den knappaste av förluster: 3½-4½. Det ser aningen mörkt ut för Sexans mannar, som ännu väntar på sin första poäng. Första poängen var däremot just vad Femman tog i och med 4 – 4 i bortamatchen mot Falkenberg. Femman ligger ännu sist i grupp II:6, men läget är inte hopplöst om man tittar uppåt i tabellen.

I division III:5 gick inte Sjuan till match med de ljusaste av utsikter i och med att blott fem man hade kunnat mönstras. Men, sir man på: motståndarna Göteborgs SS kom också med fem man och trots att en av våra fem man dessutom inte dök upp blev det  en seger med 3½-1½, kanske ett mindre vanligt resultat i en serie med åttamannalag. Nian förlorade i samma serie mot Lerum med 1½-6½. I tabellen ser nu Sjuan  ut att han någorlunda fast mark under fötterna medan det krävs en verkligt heroisk spurt för Nian. I grupp III:6 skördade Åttan ännu en seger med 3½-4½ mot Proletären. Åttan behåller därmed sin position i serietoppen.

I division IV kunde Tian vinna mot Kålltorp med knappa 2 – 3 och skuggar ledande Götaverken 2 i toppen. Elvan bortavann mot Kamraterna 4 med 2 – 3, medan Tolvan förlorade mot nyss nämnda Götaverken 2 med ½-4½.

I division V besegrade Tretton Örgryte 3 med 1½-3½, medan Fjorton förlorade mot Stenungsund med 4 – 1.

I division VI skördade vi i och med ronden säsongens första serieseger. Serien spelas med sex lag  och efter seger med 1½-2½ mot Majorna 3 gick juniorlaget Femton under Rebecka Ungerfälts fasta ledning i mål som segrare. Hemsidan gratulerar! Sexton avslutade säsongen med ½-4½ mot Kamraterna 5 medan Kålltorp 2 besegrade Sjutton med 4 – 1.

Serietabeller och resultat för division III och uppåt finns under Allsvenskan hos SSF och distriktsserien = division IV-VI finns hos Göteborgs Schackförbund.