Nordstan: problemtävlingens vinnare utsedd!

Under Manhems schackdagar på Nordstadstorget hade vi en problemlösningstävling. Det kom in 43 lösningar varav 38 innehöll det riktiga svaret 1. Ta5-h5# . Bland de rätta lösningarna har en vinnare dragits som är Zakaria Yahia Chmeis, Göteborg.

Du som deltagit i problemtävlingen kanske är intresserad och kanske kan du vara intresserad av vår schackklubb, som är Göteborgs största med över 400 medlemmar i alla åldrar. För barn och ungdomar har vi träningsgrupper som träffas en gång i veckan. Vuxna kan delta i olika kurser, varav introduktionskursen ”Ny i schacket” startar nästa vecka (inbjudan bifogas).

 

 

Rutger Almquist i Schackinformationen instruerar en schackhungrig i problemlösningens konst.

Rutger Almquist i Schackinformationen instruerar en schackhungrig i problemlösningens konst.

I den stående Schackinformationen kunde man närhelst man så önskade få veta mera om Nordstadsdagarna, om SS Manhem eller om schack i allmänhet. Parallellt fanns ett antal spelbord som rikt frekventerades av besökarna.

Stundtals rådde trängsel vid Manhems spelbord.

 Stundtals rådde trängsel vid Manhems spelbord.

!

Ung som gammal fröjdades vid spelborden.

Ung som gammal fröjdades vid spelborden.

Foto: Zdenko Naglic.