Återblick: höstavslutning för juniorerna

Torsdagen den 10 december genomfördes julavslutningen för de juniorer som går i klubbens träningsgrupper i klubblokalen. Som traditionen bjuder blev det lagtävling för de 28 deltagande barnen, som fylkade sig under lagnamnen Schackmästarna, Extra Masters av Schack (X-mas), Tomtenissarna och Manhem 1.

Kvällens tipstävling bjöd något större motstånd än vårens dito och ingen nådde fulla 13 rätt. Liksom för ett halvår sedan toppade dock Rikard Roos, denna gång på 11 rätt, och han följdes av Hampus Lane och Joel Karpö Gustavsson på 10.

Den påföljande köblixten fick ganska starka utslag i lagtävlingen. Flest poäng plockade Patrick Morenius med 20, följd av Rikard Roos med 18.

Därpå följde lagledarsimultanen där de olika lagledarna möter de övriga lagens medlemmar i tur och ordning med tidsbegränsning. Vid det här laget leddes tävlingen av Extra Masters av Schack och i och med segern i lagledarsimultanen drygades det försprånget ut.

Den avslutande lagblixten blev även denna gång avgörande. Närmaste förföljarna Schackmästarna kunde ta hem den, men med otillräckligt försprång. Skåda följande yttersta jämna resultatlista:

Resultat: Extra Masters av Schack (X-mas) (Hampus Lane, Jonas Persson, Gösta Larsson, Ossian Jansson, Markus Molldén, Carl Gustafsson Wold och Marion Peuch) 208, Schackmästarna 206, Manhem 1  176 och Tomtenissarna 150.

Kvällen avslutades med prisutdelningar för träningsgruppernas poängligor. För arrangemangen svarade förutom undertecknad Rutger Almquist, Rickard Dave, Calle Jarebo och Jakob Wåhlander.