Nordstadstorget, dag 1: simultan av Gabriel Svorono

Det nya schackåret gjorde en rivstart i och med att Manhems schackdagar genomfördes den 2 – 5 januari med ett fylligt program. Den första programpunkten var att icke okände Gabriel Svorono gav simultan mot den som ville av nordstadsbesökarna, och det var det ganska många som ville. Gabriel fick nitton motståndare och kunde betvinga motståndet med de fina siffrorna 16 – 3.

Gabriels simultanuppvisning väckte stort intresse på Nordstadstorget.

Gabriels simultanuppvisning väckte stort intresse på Nordstadstorget.

Gabriel blev snabbt publikens favorit och reaktionerna varierade mellan beundran för den svåra prestationen och oro för att simultangivaren skulle bli trött. – Det var jätteroligt!, var dock Gabriels eget omdöme efter att den sista motståndaren fått sträcka vapen.

Foto: Michael Sheingold.