Nordstan, dag 4: Leonardo Aira tog hem knattecupen

Tisdagen den 5 januari var den sista av Manhems schackdagar på Nordstadstorget och dagens huvudnummer var semifinaler och final i Nordstans knattecup. Gösta Larsson stod mot Nils Lyrbring och det var den senare som via 2 – 0 kunde kvalificera sig för finalen.

Om man kan tala om en favorit i de här sammanhangen så var det Leonardo Aira. Leonardo har talrika meriter från de olika rallytävlingarna och är vår enda 99:a som från 1 januari är rankad. I sin semifinal fick han möta Ossian Jansson och kunde även han vinna med 2 – 0.

Andra semifinalen gick Leonardo Airas (t.v.) väg mot Ossian Jansson.

Andra semifinalen gick Leonardo Airas (t.v.) väg mot Ossian Jansson.

Finalen stod alltså mellan Leonardo och Nils. Det första partiet vanns av Leonardo, men i det andra fick Nils överhanden och vann pjäs innan Leonardo gradvis kunde jobba sig in i matchen och vinna även det.

Nils Lyrbring (hiterst) pressade Leonardo Aira men fick till slut ge tappt.

Nils Lyrbring (hiterst) pressade Leonardo Aira men fick till slut ge tappt.

Resultat: 1. Leonardo Aira, 2. Nils Lyrbring, 3. Ossian Jansson och Gösta Larsson (8 delt.)

Vinnare i Nordstans knattecup: Leonardo Aira.

Vinnare i Nordstans knattecup: Leonardo Aira.

!

Gentlemannen Gösta Larsson bjöd damer i publiken på priskonfekt.

Gentlemannen Gösta Larsson bjöd damer i publiken på priskonfekt.

Foto: Zdenko Naglic.