Manhems schackvecka – Elo 2: Anders Pettersson i delad ledning med ytterligare tre

Elo-turneringens andra rond ledde till att ingen spelare står utan poängförlust efter två ronder. Första rondens båda vinnare Tage Bengtsson och Arash Abdollahzadeh möttes med resultatet delad poäng, men först efter hård kamp. Peter Grove hade snabbt repat mod efter premiärrondens snabba debacle och vann efter andrarankade Josef Ask. Manhemiterna står fortfarande utan förluster efter att Jonas Bengtsson remiserat med Kristian Eriksson medan Anders Pettersson vann över Lennart Fransson i ett långt parti.

Kristian Eriksson

remis

Jonas Bengtsson

Peter Grove

1 – 0

Josef Ask

Tage Bengtsson

remis

Arash Abdollahzadeh

Anders Pettersson

1 – 0

Lennart Fransson

Bengt Wihlborn

1 – 0

Ulf Wesslén

Ställningen efter två ronder: Arash Abdollahzadeh, Tage Bengtsson, Anders Pettersson och Bengt Wihlborn 1½, Kristian Eriksson, Jonas Bengtsson, Josef Ask och Peter Grove 1, Lennart Fransson och Ulf Wesslén 0 poäng.

Turneringstabellen hittar du här.
Partierna från turneringarna hittar du här.