Manhems schackvecka – Elo 1: Tre vinnare i första ronden

På lördagen startade Elo-turneringen i Manhems schackvecka, förra årets nytillskott. Det har inte varit särskilt svårt att fylla startfältet och vi kan med glädje konstatera att årets tävling är ett stycke starkare än i fjol.

Största dramatiken kretsade kring årets svenske juniormästares, Arash Abdollahzadeh, start. Kl. 12.00 öppnade avprickningen – ingen Arash. Klockan 13.00 drygt gjordes inlottningen – ingen Arash. Klockan 14.00 stängde avprickningen – ingen Arash och klockan 15.00 startade partierna – fortfarande ingen Arash. Som tur var anlände i detta skede en klubbkamrat till denne. Hans ärende var att gratulera till JSM-titeln, men han kunde i stället bestört konstatera att mästarens deltagande hängde på en skör tråd! En febril kontaktverksamhet igångsattes och efter en stund kunde Arash lokaliseras, irrande kring i Linnéstaden. Saken var löst och när partiet väl var i gång, kl. 15.20, var han först ut att vinna.

Vinster bärgades också av andrarankade Josef Ask och av Tage Bengtsson i majornaderbyt. De båda manhemiterna Anders Pettersson och Jonas Bengtsson delade poängen.

Kristian Eriksson

remis

Bengt Wihlborn

Jonas Bengtsson

remis

Anders Pettersson

Lennart Fransson

0 – 1

Tage Bengtsson

Arash Abdollahzadeh

1 – 0

Peter Grove

Josef Ask

1 – 0

Ulf Wesslén

Turneringstabellen hittar du här.