Yngre vann gastkramande Äldre-Yngre-match

På tisdagen avslutades vårsäsongen genom spel av den numera klassiska Äldre-Yngre-matchen. Förra årets tilldragelse slöt 73-72 till Äldre och det var då svårt att tänka sig att dramatiken kunde bli större – men det var fel!

Lagen bestod denna gång av 27 spelare, tre fler än i fjol, och brytpunkten åldersmässigt gick vid 34-35 år. I synnerhet Yngre hade mönstrat starkt manskap och hade högre rating vid de femton första borden, medan Äldre hade en bättre bredd och högre rating vid de tolv sista borden. Ändå tyckte i vart fall undertecknad att Yngre var favoriter – unga spelare är som regel på frammarsch och kanske underrankade.

Den inledande blixten tog också Yngre hem med 15½-11½, men det resultatet fick en prominent Yngre-spelare att oroat utbrista: – Det är ju i blixten vi skall ta hem det!

Och han såg också ut att bli sannspådd när Äldre vann 20-minutersavdelningen med 30-24 och därmed ledde inför det avslutande entimmesdramat: 41½-39½.

Amanda Gårdmark agerade resultatvärdinna och deltagarna kunde fortlöpande följa hur  Yngre vann de första partierna men hur Äldre vände och som mest ledde med tiotalet poäng. Mot slutet av kvällen blev det dock jämnare och jämnare men med ett parti kvar ledde Äldre fortfarande med 2 poäng.

Sist kvar var Albin Demukaj och Håkan Warston i ett ovisst slutspel. Med knappa sekunder kvar på klockan kunde Albin vinna det när Håkans tid föll! Därmed hade vi en Yngreseger med 81½-80½. Jämnare blir det sällan!

Maximala sex poäng (1+2+3) togs i Äldre av Martin Krantz, Lars Borgström och Claes Brauer och i Yngre av Fredrik Westlund, Michael Moberg, Jonas Ahlqvist, Per Hellgren, Rikard Roos och Alexander Karlsson.

Alla bordsresultat kan du hitta här.