Dan Larsson ny klubbmästare

Spelet i höstens KM gav en tredelad seger, som läsaren kanske erinrar sig. Ett särspel skulle ursprungligen avhållas i februari, men deltagarnas berömvärt höga aktivitetsnivå gjorde att det måste skjutas till maj.

Avgörandet skulle fällas mellan tre i stort sett helt jämnrankade spelare: Sören Svensson, det gamla gardets man med fyrtio år i medlemslistan, unge Jonas Bengtsson som nyss trampat ur juniorskorna (nåja, för tre år sedan) och det friska manhemblodet i form av Dan Larsson, som blev manhemit först i höstas, efter att tidigare ha spelat för Vi-Mo i Falkenberg.

Det skulle visa sig att den sistnämnde åtminstone den här gången dominerade totalt. Med siffrorna 1½-½ mot Jonas och med 2 – 0 mot Sören var segern mycket klar.

Resultat: 1. Dan Larsson 3½ (av 4), 2. Sören Svensson 2, 3. Jonas Bengtsson ½ (3 delt.).

Turneringstabellen för särspelet hittar du här.

Därmed tar Dan en inteckning i Hotel Opalens vandringspris, som instiftades år 1991 ren. Det hemförs efter tre inteckningar, så dramatiken tätnar år efter år. Två inteckningar har i nuläget Johan Hultin, David Fendrich och undertecknad.

Här kan du se den kompletta förteckningen över inteckningar.