DM tar påskpaus inför slutspurten

Två ronder återstår att spela i Individuella DM; de båda avslutande spelas den 14 (tisdag) och 20 april. En kort lägesrapport inför slutspurten ger vid handen att flera manhemiter ligger väl till inför avgörandet.

I DM-gruppen är det ingen brist på manhemiter även om en har brutit. Bäst går det hittills för Jan Möller, som har 4½ på sju ronder. Mattias Zackrisson från Lundby har dock 4 (1) och kan tänkas slinka förbi. Övriga manhemiter: Dan Larsson och Sören Svensson 3 samt Zakarias Sjöström Dyrefelt 2 (1). Tommy Wickström har utgått.

Klass I leds av Jessica Bengtsson och Rickard Dave på 4½, samma poäng som Tommy Martinsson från Kålltorp. Stefan Klang har 3½ och Lars Borgström 2½.

I klass II är Svante Norlander och Rickard Eklund bästa manhemiter på 4 (1) respektive 4. Det räcker dock inte till mer än delad tredjeplats i nuläget. Amanj Aref har 2 (1) och Zdenko Naglic 2.

Fyra manhemiter är med i klass III:1, nämligen Gabriel Svorono på 4½, Roine Karlsson på 3½, Björn Andersson på 2½ och Niklas Kleveros på 1½. Det blir svårt att nå högre än tredje plats för någon av dem.

Klass III:2 toppas däremot med en poängs marginal av Bo Ohlsson på 6 poäng. Han följs av bl.a. Vojislav Djordjic på 4, Jack Andersson på 3½ och Veronika Klang på 2½.

Som tidigare har meddelats kan du följa resultaten på Göteborgs Schackförbunds hemsida.