Manhem tvåa i Schackåttan

På lördagen spelades SK Bara Bönders och Södra Sandby SS:s lagtävling Schackåttan för åttamannalag. För Manhems ungdomar är det en årlig tradition att delta i den turneringen och genom åren har den bjudit på en hel del framgångar. De allra senaste åren har dock Limhamn haft mycket starka lag och chanserna i år stärktes inte av att tre av våra fyra toppspelare var upptagna på annat håll.

Mot den bakgrunden var det en framgång att vårt förstalag kunde nå en odiskutabel andraplats i startfältet om elva lag. Vi ställde också upp med ett andralag med ungdomlig prägel: tävlingen är öppen för upp till 14 år, men vårt andralag bestod till sex niondelar av 11-åringar, flera värvade till klubben med vinterns Schack4an. Aldrig har ett så ungt lag kämpat under Manhems fana i Schackåttan! Poängutdelningen blev inte 100%, men säkert skördades lärdomar för framtiden. En lyckad resa för Manhem!

Resultat: 2. SS Manhem 38½, 11. SS Manhem 2  16 (11 lag). I Manhems lag spelade för Ettan Gabriel Svorono, Isak Ungerfält, Olof Sanchez, Hampus Lane, Nickrad Kavoosi, Alexander Karlsson, Jonas Persson och Filip Dallendörfer. Filip fick pris som bäste spelare vid åttonde bord.

I Manhem 2 spelade Gabriel Nordblom, Marcus Glover, Leo Barker, Olle Hanbert, Fredrik Larsson, Daniel Orduna, Alexei Orekhov, Axel Slunga och Marion Peuch.

Fullständiga resultat från tävlingen finns här.