Fina insatser av manhemiterna i Rilton Elo

Rilton Elo avslutades på måndagen och manhemiterna gjorde fina insatser. Bland de 93 deltagarna låg tre av de våra i startfältets svans; bara Zakarias Sjöström Dyrefelt hade en mittplacering sett till rating.

Allra bäst klarade sig Michael Moberg, som nådde över 50% mot ett motstånd av idel 2000-spelare. Michael kommer troligen att kunna betrakta nästa ratinglista utan grämelse då över hundra friska poäng trillat in på hans konto. Michael var rankad 69:a i turneringen.

Zakarias var fjolårets sensationsman, som fick sitt genombrott i Rilton för ett år sedan. Riktigt lika remarkabel var inte årets insats, men han har visat att han väl fyller ut sin nya ratingkostym. Fortsatta framsteg är nog inte omöjliga heller. Rankad 45:e fick han möta ganska jämnt motstånd och tog 5 poäng liksom Michael.

Harald Berggren Torell var rankad 82:a och fick bara möta motståndare över 1850. Helt utan respekt halkade han under 50%-strecket först i och med slutrondens möte med Zakarias. Också Harald kan glädja sig åt en större ratinguppgång.

Lägst rankad bland manhemiterna, 84:e, var Alexander Heino som fick möta 1800-spelare med ett undantag. Reseledaren Victor Nithander menade att Alexander var värd mer poäng, men trots detta plussar även han fint.

Det har varit roligt att följa manhemiternas öden genom tävlingen och man önskar gärna att de får sällskap av fler klubbkamrater nästa år.

Resultat: 29. Michael Moberg 5 (av 9), 38. Zakarias Sjöström Dyrefelt 5, 59, Harald Berggren Torell 4, 72. Alexander Heino 3½ (93 delt.).

Fullständiga resultat kan du hitta här.