Nordstadstorget, dag 3: blindschack och Äldre-Yngre

Söndagen var den tredje dagen av Manhems schackpropaganda på Nordstadstorget. Den förberedda uppvisningsmatchen mellan Manhem Äldre och Manhem Yngre med 20-årsgräns mellan lagen gick i fyra avdelningar med 5, 10, 20 och 60 minuters betänketid. Sedan yngrelaget drabbats av ett sjukförhinder av sin starkaste spelare kom vågen att väga över till äldrelagets fördel och de yngre förmådde bara hålla jämnt i entimmessektionen.

Manhem äldre – Manhem Yngre: 42 -28 (4-3, 9-5, 15-6, 14-15). Bästa poängplockare blev äldrelagets Martin Oxelqvist, Hans Lindahl och Edmundo Jakobsson och yngrelagets Olof Sanchez, samtliga med 3 poäng av fyra.

Jörgen Dircks ställde upp att spela blint mot nordstadsbesökarna. Dess värre drog det första partiet ut i 1½ timme, så det blev bara två möten totalt. Jörgen kunde besegra sina motståndare om än med viss möda i det första partiet.

Nordstans knattecup avverkade kvartsfinal 3 och 4 under dagen. Filip Dallendörfer vann båda partierna mot Marcus Glover och senare kunde Jonas Persson besegra Alexei Orekhov med samma siffror.

Knattecupens upplösning blir måndagens huvudaktivitet. Med början kl. 11.00 spelar paren Jonas Persson – Henry Chen och Filip Dallendörfer – Axel Hagren semifinaler och som avslutning möts de båda semifinalsegrarna i en final.

Väl mött på Nordstan!